Tenter Croft Mill

Creating contemporary living.

We were commissioned to transform part of the Tenter Croft Mill site in Huddersfield. Our client wanted to convert the previously used welfare building into a swanky, contemporary apartment.
Our aim was to introduce a nod to it’s industrial past for the first-floor extension. We created a ‘pod’ like structure that would fit into the existing ground floor projecting element of the mill. Using a dark, moody charred oak cladding against the retained and refurbished Ashlar stone string course shows a great contrast between the old and new without detracting from the existing building.
With the interior we wanted to create an open zone apartment that felt homely and warm without feeling stuffy, we created internal pods that introduced functionality to the floor plate as well as curating the space into different zones. The pods are used to functional spaces such as housing kitchen cupboards, housing a utility, WC and fitted seating.

Type

Residential

Location

Huddersfield, West Yorkshire

Completion

July 2019

Construction Value

£125,000